zondag 1 september 2002

Mascarpone

Ingrediƫnten

  • 1 l room
  • 2 g citroenzuur of sap van 1 citroen

Materiaal

  • kookpot
  • hoge soepketel
  • houten lepel
  • thermometer
  • plattekaaszak of neteldoek
  • wasspelden

Uiteraard kan een amateur kaasmaker zijn kaasspullen gebruiken.

Bereiding

  • melk in een pot al roerend opwarmen tot 80 °C
  • pot van het vuur en al roerend zuur toevoegen
  • na 20 tot 30 min moet de massa stevig zijn anders nog 10 min wachten
  • neteldoek in hoge pot tot op de bodem en vastzetten met wasspelden
  • pot met kaas doorroeren en overgieten
  • doek omhoog brengen zodat de onderkant niet in de vloeistof hangt
  • 10 - 12 u uitlekken in de koelkast

Smakelijk

  • deze ­volle mascarpone met wat lange vingers en zelfgemaakte amaretto maakt een heerlijke  tiramisu 
  • met zelfgemaakte advocaat, een eitje, gelatine, room, witte chocolade en deze mascarpone maak je een mousse en tover je zo een heerlijk dessert op tafel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Boter

Wie geregeld kaas maakt, maakt ook wei. Wei (smaakt wat zuur en kaasachtig) kan je drinken = gezond en bevat melkzuur (voorkomt o.a. darmkan...