Ingrediƫnten
- 1 l room
- 2 g citroenzuur of sap van 1 citroen
Materiaal
- kookpot
- hoge soepketel
- houten lepel
- thermometer
- plattekaaszak of neteldoek
- wasspelden
Uiteraard kan een amateur kaasmaker zijn kaasspullen gebruiken.
Bereiding
- melk in een pot al roerend opwarmen tot 80 °C
- pot van het vuur en al roerend zuur toevoegen
- na 20 tot 30 min moet de massa stevig zijn anders nog 10 min wachten
- neteldoek in hoge pot tot op de bodem en vastzetten met wasspelden
- pot met kaas doorroeren en overgieten
- doek omhoog brengen zodat de onderkant niet in de vloeistof hangt
- 10 - 12 u uitlekken in de koelkast
Smakelijk
- deze volle mascarpone met wat lange vingers en zelfgemaakte amaretto maakt een heerlijke tiramisu
- met zelfgemaakte advocaat, een eitje, gelatine, room, witte chocolade en deze mascarpone maak je een mousse en tover je zo een heerlijk dessert op tafel
Geen opmerkingen:
Een reactie posten